CALCISER HG-L este un îngrășământ lichid pe bază de calciu complexat cu heptagluconat, destinat corectării deficiențelor de calciu și stimulării apărării naturale a plantelor. Calciul contribuie la dezvoltarea structurii celulare, la formarea coajei fructelor și la prevenirea defectelor precum Bitter Pit, asigurând totodată o bună conservare post-recoltare.
CALCISER HG-L este un îngrășământ cu calciu complexat cu heptagluconat, recomandat pentru corectarea deficiențelor, având și efect de stimulare a apărării plantei. Calciul este un element secundar foarte important pentru celulele vegetale, deoarece face parte din structurile fibroase care susțin planta, creșterea acesteia, precum și structurile care vor forma coaja fructului. Acest aspect este deosebit de important pentru a preveni defectele coajei, precum și pentru a asigura o bună conservare a fructelor după recoltare. Se recomandă utilizarea produsului pentru a îmbunătăți absorbția calciului în cazul în care planta are nevoie de acest element. Se recomandă aplicarea în perioada formării fructului, creșterii, îngrășării și maturării, pentru a preveni defecte precum Bitter Pit sau altele similare. Datorită compoziției sale și matricei organice specifice, produsul funcționează, de asemenea, ca stimulent al apărării plantei, contribuind la un mai bun stadiu sanitar al acesteia. COMPOZIȚIE
Oxid de calciu (CaO) solubil în apă: 8,40 ± 0,30%
Oxid de calciu (CaO) complexat cu HGA: 8,40 ± 0,30%
PROPRIETĂȚI FIZICE
Aspect: Lichid transparent
pH (1% în apă): 6,2 ± 0,5
Densitate: 1,34 ± 0,02 g/cm³
CULTURI Se recomandă utilizarea sa la toate culturile. RECOMANDĂRI Se recomandă aplicarea prin fertirigare sau prin aplicare foliară. DOZARE
Cultură
Fertirigare
Aplicare foliară
Nr. de aplicații
Pomii fructiferi, citrice, subtropicale și ornamentale
6 L/ha
250-350 cc/hl
2 primăvara – 1 toamna
Legume, căpșuni, cartofi, viță de vie, măslin
7 L/ha
275-375 cc/hl
3-4 pe durata ciclului
Observații
La măslin: 1 aplicare în preînflorire și 2 toamna.
La viță de vie: 1 aplicare la înmugurire și 1 la dezvoltarea fructului.